nieuws

Hulp voor ex-patiënten in strijd om hypotheek

Archief

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Verbond van Verzekeraars proberen samen een einde te maken aan de discriminatie van ex-kankerpatiënten die een hypotheek of levensverzekering willen sluiten, zo bericht De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Beide partijen praatten dinsdag met elkaar naar aanleiding van onderzoekscijfers van de Universiteit van Tilburg en het Integraal Kankercentrum Zuid.

Hulp voor ex-patiënten in strijd om hypotheek

Daaruit blijkt dat zes op de tien ex-kankerpatiënten onder de vijftig jaar moeilijk een hypotheek of levenpolis kunnen sluiten. Het NFK wil betere voorlichting aan verzekeraars en ex-patiënten. De organisatie ziet het liefst dat weigerachtige verzekeraars op de vingers worden getikt, maar volgens het Verbond is dat onmogelijk. "De levensverzekering kent geen acceptatieplicht. Dat maakt het anders dan bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering. Wij kunnen daar niets aan doen; die ambitie hebben we ook niet." Wel erkent het Verbond dat voorlichting aan verzekeraars over risicoschattingen hoognodig is. Verzekeraars laten zich nu vaak afschrikken door een medisch dossier dat niet altijd van betekenis hoeft te zijn. Volgens het NFK maken veel verzekeraars nog gebruik van verouderde overlevingsstatistieken.
(De Telegraaf, pag. 1)
 
Zie ook:
 
Verzekeraars weigeren ex-kankerpatiënt
(De Telegraaf, pag. 8)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
FNV blijft vasthouden aan collectieve pensioenregeling
(de Volkskrant, pag. 25)
 
Aegon pleit voor zekerheidspensioen
(de Volkskrant, pag. 25)
 

Nabestaandenpensioen in de knel

(de Volkskrant, pag. 27)

 

'Kracht pensioenstelsel wordt soms overdreven'

(De Telegraaf, pag. 19)

 

Pensioengat van vrouwen groter

(De Telegraaf, pag. 21; Trouw, pag. 15)

 

Europees Parlement moet Basel 3 kritischer behandelen

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel