nieuws

Het duurt nog jaren voor alle producten oké zijn

Archief

Banken boeken vooruitgang terwijl verzekeraars nog een lange weg te gaan hebben. Dit concluderen Theodor Kockelkoren en Tim Mortelmans van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een vraaggesprek met het Financieele Dagblad. Beide heren zien een duidelijke cultuuromslag in de financiële sector, maar ‘het duurt nog jaren voor alle producten oké zijn.’

Het duurt nog jaren voor alle producten oké zijn

Kockelkoren heeft wel begrip voor de langere weg die verzekeraars moeten afleggen voordat ook daar alle producten een ‘oké’ stempel verdienen. “Verzekeraars kunnen hun producten moeilijker veranderen omdat ze een langere looptijd hebben. Maar ze moeten er wel werk van maken. Anders achtervolgt het ze nog jaren.” Drie jaar na de kredietcrisis zijn volgens de AFM vooral spaarproducten simpeler, nuttiger en veiliger geworden. Daarmee is echter nog lang niet alles op orde.

(FD, pag. 25)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

Streep door versoepeling hypotheek

(Volkskrant, pag. 1)
Aantal onverzekerden daalt na boetedreiging
(Telegraaf, pag 25)

Financiële nood kleine ondernemer stijgt snel
(Trouw, pag. 11)

Reageer op dit artikel