nieuws

Florius is in april al provisieloos

Archief

Florius gaat zijn producten, vooruitlopend op het provisieverbod voor complexe producten, vanaf 1 april alleen nog zonder provisie aanbieden. Het betreft naast alle hypotheken de overlijdensrisicoverzekering én de schadeverzekering Eerste Hulp Bij Tegenslagen.

 

"Het afgelopen jaar heeft ons nog duidelijker gemaakt dat onze klanten transparantie en duidelijkheid belangrijk vinden. Om in te spelen op deze ontwikkeling maken wij de overstap naar provisieloos."

 

"Per 1 januari 2013 wordt het provisieverbod van kracht. Het op tijd voldoen aan wet- en regelgeving is een grote klus. Florius is daarom vroeg gestart met de voorbereidingen en is er nu klaar voor", zo meldt de ABN Amro-geldgever. Een groot deel van de hypotheken wordt al provisieloos gesloten. Voor bestaande overeenkomsten blijft de doorlopende provisie gelijk en ook de retourprovisieregeling blijft van kracht. Voor verhogingen en mutaties op bestaande contracten wordt geen provisie meer uitgekeerd.

 

Serviceproviders

Het afschaffen van provisie heeft ook gevolgen voor serviceproviders, die door Florius ‘Grote Distributie Partijen’ worden genoemd: "Omdat de aanvullende vergoeding voor Grote Distributie Partijen ook provisie is, stoppen wij per 1 april ook met het uitkeren van deze vergoeding. Wij onderzoeken de mogelijkheden om op een andere manier invulling te geven aan onze samenwerking en komen hier tijdig bij u op terug", schrijft Florius aan de serviceproviders.

 

Reageer op dit artikel