nieuws

Easy Life-debacle kost ook Adfiz-lid Van Hout de kop

Archief

De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement uitgesproken over Mari van Hout Assurantiën en Hypotheken. Het Brabantse kantoor, lid van standsorganisatie Adfiz, werd in de zomer van 2011 bij dezelfde rechtbank veroordeeld tot een schadevergoeding van € 120.000. De rechter kende die toe aan een echtpaar dat door een ondeugdelijk advies van Van Hout was gedupeerd.

Easy Life-debacle kost ook Adfiz-lid Van Hout de kop

Mari van Hout Assurantiën bemiddelde het paar in 2008 naar een beleggingsproduct van Easy Life, waar beleggers voor tientallen miljoenen euro's in rook zagen opgaan. Dat advies was volgens de rechter een schending van de zorgplicht. De opgelegde schadevergoeding is het kantoor niet te boven gekomen; het faillissement treft ook de firmanten persoonlijk.
De Bossche rechtbank velde deze week overigens een zelfde verdict over Hypotheken Groot Eindhoven. De vennootschap valt onder de eveneens failliete Golix Holding van Felix Duterloo.

Reageer op dit artikel