nieuws

DNB gaat volmachtkanaal kritisch volgen

Archief

DNB gaat volmachtkanaal kritisch volgen

Toezichthouder DNB gaat zich dit jaar richten op effectiever toezicht. “Het komt erop neer dat we het toezicht slagvaardiger en begrijpelijker maken, bijvoorbeeld door onze capaciteit explicieter op de belangrijkste risico’s in te zetten”, zegt directeur Joanne Kellerman. Eén van die risico’s is het volmachtkanaal.

Dat is gebombardeerd tot een van de speerpunten in het DNB-toezicht voor 2012. "We gaan dit jaar extra letten op de risico's in het volmachtkanaal. Dit kanaal is de afgelopen tijd sterk gegroeid." Het volmachtbedrijf staat ook in de belangstelling van collega-toezichthouder AFM, die vraagtekens plaatst bij de toegevoegde waarde van het volmachtkanaal in uitvaartverzekeringen.
Kellerman blikt verder terug op afgelopen jaar en stelt vast: "Verzekeraars weten beter wat ze van ons mogen verwachten en wij zijn duidelijk over inspanningen die we vragen van verzekeraars. Door de vele gesprekken is er meer transparantie dan voorheen."

Reageer op dit artikel