nieuws

De Nederlandsche Bank verlaagt pensioenen bij 125 fondsen

Archief

De pensioenen van miljoenen Nederlanders worden in 2013 verlaagd. Dat komt doordat de Nederlandsche Bank (DNB) circa 125 fondsen dwingt de pensioenen te korten, als marktomstandigheden dit jaar niet verbeteren. De gemiddelde korting bedraagt 2,5%. DNB maximeert de korting op 7%. Niet eerder in de geschiedenis was er sprake van een verlaging van de pensioenen op zo’n grote schaal, zo concludert Het Financieele Dagblad vandaag op de voorpagina.

De Nederlandsche Bank verlaagt pensioenen bij 125 fondsen

"De schaal waarop dit gaat gebeuren is ongekend. Wij willen nu helderheid geven en de onzekerheid over de hoogte van de korting zo veel mogelijk wegnemen. We moeten met zijn allen de storm trotseren", aldus Joanne Kellermann namens toezichthouder DNB.
De verlaging van pensioenen treft circa 8 miljoen deelnemers, dat is 40% van het totale aantal. Hierbij zitten dubbeltellingen, omdat veel mensen pensioenpotjes bij verschillende fondsen hebben. Zowel gepensioneerden als werknemers worden getroffen. Gepensioneerden merken het direct in de pensioenuitkering die zij krijgen vanaf april 2013. Bij werknemers wordt de opgebouwde pensioenpot verlaagd. DNB mag niet zeggen om welke fondsen het gaat.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
Zie ook pagina 9:
Kellermann (DNB): 'Fondsen mogen blij zijn met deze aanpassing'
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Noordhollandsche van 1816 groeit tegen dalende trend in
(FD, pag. 11)
 
NHG betaalt meer uit

(De Telegraaf, pag. 23)
 
'Burger moet hypotheek aflossen'
(Volkskrant, pag.7, Parool, pag. 7)
 
Bij veel fondsen loopt herstel ver achter op plan
(Volkskrant, pag. 8 en 9)

 

Reageer op dit artikel