nieuws

De Goudse staat verliezen in Brand-tekening niet langer toe

Archief

De Goudse voelt zich genoodzaakt de premies van particuliere en bedrijfsmatige brandverzekeringen te verhogen. Dat gebeurt per 1 januari aanstaande met 5% tot 15%.

 

"De huidige premies zijn niet meer voldoende om de stijgende schadelast te financieren", zo verklaart De Goudse. De maatschappij werd in 2009 en 2010 al geconfronteerd met negatieve technische resultaten in de branche Brand van _ -2,8 mln respectievelijk _ -1,1 mln. De brandportefeuille van De Goudse omvat een kleine _ 70 mln premie op jaarbasis.

 

De Goudse licht niet toe waar de oorzaken voor de schadelast vooral liggen. Duidelijk is wel dat de verzekeraar de voorwaarden aanscherpt van de bedrijfsgebouwenverzekering en de inventaris-/goederenverzekering op het punt van illegale activiteiten in het gebouw of op het perceel, zoals onder andere de kweek van hennep. De dekking wordt daarentegen juist uitgebreid met vergoeding van schade aan het gebouw door inslag van hagelstenen.

 

Reageer op dit artikel