nieuws

‘Corebusiness zorgverzekeraars is niet verzekeren’

Archief

“De corebusiness van zorgverzekeraars is wat mij betreft niet verzekeren, maar als maatschappelijke ondernemingen goede en betaalbare zorg organiseren voor die ruim zestien miljoen verzekerden in ons land, die zich daarvoor aan hen hebben toevertrouwd”, aldus ZN-voorzitter André Rouvoet gisteren, tijdens het congres Dag van de Zorgverzekeraars.

‘Corebusiness zorgverzekeraars is niet verzekeren’

Rouvoet stond voor het eerst in zijn nieuwe functie als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland op het podium. Hij wil vooral een stempel gaan drukken op het vertrouwen in zorgverzekeraars. "Als het gaat om de rol die zorgverzekeraars willen spelen, dan is vertrouwen essentieel. Zorgverzekeraars moeten er mijns inziens een eer in stellen een goede naam te hebben en te laten zien dat ze dat vertrouwen waard zijn. Hoe je dat doet? Allereerst door je bewust te zijn van het grote maatschappelijke belang van je handelen. En vervolgens door gewoon te doen wat er van je verlangd wordt en waar je goed in bent."

Reageer op dit artikel