nieuws

CNV: Loon blijkbaar geen gespreksonderwerp voor DNB

Archief

Volgens de CNV Dienstenbond wil De Nederlansche Bank (DNB) niet onderhandelen over het loon van de medewerkers, “omdat zij niet het gevaar wil lopen op termijn door het ministerie van Financiën gedwongen te worden de arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid te volgen.”

CNV: Loon blijkbaar geen gespreksonderwerp voor DNB

Bij de start van de onderhandelingen over de cao 2012 meldde de directie van DNB dat was besloten om geen vrije loononderhandelingen te voeren en de loonontwikkeling gelijk op te laten lopen met die van de AFM. Bij AFM bestaat geen cao en wordt de loonontwikkeling bepaald door een "mandje", bestaande uit de geldende loonafspraken in de algemene bank-cao (telt voor 40% mee), bij ING (30%), rijksoverheid (20%) en accountantskantoren (10%).
"Door deze eenzijdige beslissing van DNB zijn we weer terug bij af", aldus CNV-onderhandelaar Arjan Baselmans. "Vroeger volgde DNB namelijk de algemene bank-cao." CNV Dienstenbond houdt momenteel een enquête onder de bijna 1.700 DNB-medewerkers, om vast te kunnen stellen wat de inzet moet worden in de gesprekken met DNB over de nieuwe cao: wel of geen loonparagraaf.

Reageer op dit artikel