nieuws

Claims Chemie-Pack ten onrechte afgewezen volgens curator

Archief

Curator Thijs Schraven van het afgebrande en failliet verklaarde Chemie-Pack uit Moerdijk vindt dat verzekeraars ten onrechte claims van het bedrijf en diverse overheden hebben afgewezen. Hij is in overleg met de betrokken overheden over het aanspreken van de verzekering, schrijft hij in zijn tweede faillissementsverslag dat deze week is ingediend bij de rechtbank in Breda.

Claims Chemie-Pack ten onrechte afgewezen volgens curator

De provincie Noord-Brabant overweegt de tussenpersoon van Chemie-Pack, De Keyzer Assurantiën in Breda, aansprakelijk te stellen omdat de kwaliteit van de verzekering dusdanig te wensen overlaat dat het bedrijf mogelijk niet goed is geïnformeerd. Bovendien wil Brabant onderzoeken of het mogelijk is om de bestuurders van Chemie-Pack persoonlijk aansprakelijk te stellen.
Het bedrijf zou maar voor ongeveer € 5 mln zijn verzekerd. Alleen al de kosten die verschillende overheden moeten maken voor het opruimen van de restanten verontreinigd bluswater en voor bodemsanering zijn geraamd op € 71 mln. Schuldeisers die zich tot dusver bij de curator hebben gemeld, zeggen in totaal bijna € 17 mln tegoed te hebben van het bedrijf.

Reageer op dit artikel