nieuws

Bijna 1.700 inschrijvingen voor deelvergunning pensioen

Archief

Met nog een dikke week te gaan, is er bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van 1.662 financiële dienstverleners een inschrijving ontvangen voor de deelvergunning Wft-pensioenverzekeringen. Assurantiekantoren hebben tot 1 februari de tijd om bij de AFM aan te geven of zij zo’n vergunning willen aanvragen.

Bijna 1.700 inschrijvingen voor deelvergunning pensioen

Het register voor financiële dienstverleners telt de namen van 7.726 ondernemingen met een vergunning voor levensverzekeringen. In theorie kunnen zij aanspraak maken op de deelvergunning pensioen, maar feitelijk is het overgangsregime alleen bedoeld voor ondernemingen die al in pensioenverzekeringen deden. De AFM waarschuwde eerder al dat "het overgangsregime niet bedoeld is voor het rekken van behoud van de pensioenportefeuille."

Reageer op dit artikel