nieuws

Autotarieven ASR opnieuw met bijna 10% omhoog

Archief

Ook bestaande no-claimbeschermers worden beëindigd

 

ASR moet de tarieven voor autoverzekeringen opnieuw verhogen. Een jaar geleden werd al een opwaartse aanpassing van 8% tot 10% doorgevoerd, maar de leiding van het bedrijf kondigde daarna aan dat verder ingrijpen "onontkoombaar" was.

 

Houders van lopende autopolissen krijgen vanaf februari, per hoofdprolongatiedatum, van ASR een nieuwe premieverhoging van 9,8% voor de kiezen.

 

Bijna 10% is eveneens de premieverhoging voor wagenparken met een schadepercentage van meer dan 50%. De premies van nieuwe personenautoverzekeringen, met uitzondering van de MultiZeker-polis, worden met 1,5% verhoogd. ASR geeft als motivatie dat de maatschappij al een tijd meer aan autoschade uitkeert dan er aan premie wordt ontvangen. "Wij kunnen daarom helaas niet langer om een premiewijziging heen."

 

Voor nieuwe polissen voor het tweede gezinsvoertuig zal ASR vanaf 1 februari het aantal over te nemen treden tot 3 maximeren, bij een maximale bonus-malustrede van 15 (75% korting op de basispremie).

 

No-claimbeschermer

Hoewel het bij ASR al sinds 2009 niet meer mogelijk is om een no-claimbeschermer bij te sluiten, komt deze dekking voor bestaande polissen vanaf februari per eerstvolgende hoofdpremievervaldatum ook te vervallen. Uiteraard hoeft de daaraan gekoppelde premietoeslag dan ook niet meer te worden betaald.

 

Aegon

Ook Aegon heeft onlangs de no-claimbeschermer uit het assortiment gehaald. Voor nieuw te sluiten autoverzekeringen is deze aanvullende dekking vanaf 1 december vervallen en voor de circa 20.000 bestaande polissen met een beschermer is dat per hoofdpremievervaldag in 2012.

 

Aegon is een van de laatste verzekeraars die nog een no-claimbeschermer in het assortiment had. Eerder werd deze mogelijkheid al geschrapt door Reaal, ASR, Unigarant, Turien en Bovemij. "Als we de bonusbeschermer zouden willen behouden, moet de premie flink omhoog", aldus Aegon."Dit leidt vervolgens tot antiselectie. Immers, een verzekerde die vaak claimt zal het product willen sluiten, terwijl voor iemand die weinig schade heeft, het product te duur is."

 

Bij de online autoverzekering Gerust-Op-Weg zit al geen bonusbeschermer; het besluit heeft hiervoor dus ook geen gevolgen.

 

Reageer op dit artikel