nieuws

APG en ABN Amro krijgen groen licht voor PPI

Archief

APG en ABN Amro hebben van De Nederlandsche Bank toestemming gekregen voor een premie pensioeninstelling. Pensional, zo gaat de PPI heten. Hiermee staat de teller van het aantal Nederlandse PPI’s op zeven.

APG en ABN Amro krijgen groen licht voor PPI

APG zal de pensioenadministratie verzorgen en ABN Amro de beleggingsadministratie. Hiermee beogen beide partijen een belangrijke speler te gaan worden in de markt van beschikbare premie pensioenregelingen. APG beheert ruim 30% van alle collectieve pensioenen in Nederland en heeft een pensioenvermogen van circa € 275 miljard (november 2011). ABN Amro is al meerdere jaren actief met ABN Amro Pension Services, dat zich geheel richt op ondernemingspensioenfondsen.
De joint venture richt zich op het tweede pijler pensioen voor werkgevers met meer dan 500 werknemers. Het bestuur van Pensional wordt gevormd door Carel Hooghiemstra (CEO en voorheen Director Pensions ABN Amro) en Floris Schilthuis (COO en voorheen Hoofd Strategie APG).
Eerder kregen al NN, De Goudse, TKP, Be Frank (Delta Lloyd en BinckBank), Robeco (met Generali) en Brand New Day (met ASR) toestemming voor een PPI. Aegon wacht nog op permissie.

Reageer op dit artikel