nieuws

Anker bezoekt gestrande schippers

Archief

De 42 binnenvaartschippers die sinds 3 januari bij de defecte sluis van Eefde liggen aangemeerd, hebben bezoek gehad van Anker directeur Sjoerd Zijlstra. Hij liet de gedupeerde ondernemers weten dat van alle schippers, die bij Anker verzekerd zijn, de belangen collectief door de verzekeraar worden behartigd.

Anker bezoekt gestrande schippers

Ook schippers die geen rechtsbijstandverzekering hebben of elders hiervoor verzekerd zijn, kunnen deelnemen aan deze collectieve behartiging door Anker Rechtsbijstand.
Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken voordat de binnenvaartschepen weer door de sluis kunnen varen. Onder de gestrande schippers heerst grote onzekerheid over de kosten en inkomstenderving als gevolg van deze stremming. Gisteren werd bekend dat er een compensatieregeling komt vanuit het Rijk, als voorschot op een eventueel later nog uit te keren claim. De juristen van Anker zullen in samenspraak met een in het vervoerrecht gespecialiseerde advocaat de juridische consequenties van deze regeling onderzoeken. Zij adviseren gedupeerden er in ieder geval rekening mee te houden dat het voorschotbedrag mogelijk (gedeeltelijk) terugbetaald moet worden. De juristen van Anker Rechtsbijstand hebben de getroffen schippers gesproken en zijn intussen druk bezig met de inventarisatie van de schade.

Reageer op dit artikel