nieuws

Amusant

Archief

Twintigjarige aan het roer bij Welten

Een iPad, een smartphone, een maatkostuum en een leaseauto: dat is het ‘gereedschap’ waarmee de twintigjarige Ivo Hopmans wordt toegerust als hij in januari gaat beginnen aan zijn stage van een half jaar als ceo bij opleidings- en detacheringsbureau Welten in Vessem. Hopmans kwam na een aantal selectierondes als beste kandidaat voor de ‘droomstage’ uit de bus. In september deed Welten een oproep aan alle laatstejaars hbo- en hbo+-studenten zich aan te melden en daarmee kans te maken een half jaar stage te lopen als de hoogste baas van Welten. Uit de aanmeldingen werd na een online opdracht een selectie gemaakt, waarna veertig studenten werden uitgenodigd voor een zogeheten Challenge Weekend, gevuld met opdrachten en workshops. Hopmans, die International Real Estate & Facility Management studeert aan de NHTV in Breda, een internationale school voor hoger onderwijs, liet zien over de juiste inhoud te beschikken en bovendien in staat te zijn deze op een pakkende manier te presenteren, aldus de jury. Gedurende zijn stage zal Hopmans onder meer deelnemen aan directiebesprekingen en vergaderingen met de raad van commissarissen. Bovendien krijgt hij – net als de laatste negen overgebleven kandidaten – een baangarantie van Welten. De student Ivo Hopmans al strak in het pak; naast hem Cees Welten, casual gekleed in spijkerbroek. Krokopolis voor president Obama Medio november bracht de Amerikaanse president Barack Obama een bliksembezoek aan de Australische stad Darwin, in het Northern Territory, waar de VS een nieuwe legerbasis gaat stationeren voor operaties in Azië. Het toeval wil dat in deze zelfde regio de omvangrijkste krokodillenpopulatie van Australië huist. Een verzekering tegen een krokodillenaanval is er dan ook geen overbodige luxe, zoals menig toerist inmiddels ook weet. Zo’n krokopolis kun je voor tien Australische dollar (_ 7,50) aanschaffen bij de lokale verzekeraar TIO en keert de nabestaanden na een fatale aanval van een krokodil 50.000 Australische dollar (_ 37.500) uit. Ter geruststelling van het ‘thuisfront’ kreeg Obama tijdens zijn bezoek aan Darwin gratis een ingelijste krokodillenpolis overhandigd van minister Paul Henderson van de deelstaat. Niet te verwarren natuurlijk met Paul Hogan, de geestelijk vader en vertolker van de lokale Australische held Crocodile Dundee. Die zou wel raad weten met zo’n ingelijste polis en hem waarschijnlijk preventief gebruiken: klemzetten in de opengesperde bek van de krokodil.

 

Reageer op dit artikel