nieuws

Allsecur nu tweede in markt voor online autoverzekeringen

Archief

Centraal Beheer

 

de grootste in

 

internetverkoop

 

De verkoop van autoverzekeringen is bij Allsecur is sterk gegroeid; het online label van Allianz is inmiddels na Centraal Beheer de grootste aanbieder van autopolissen via internet en telefoon.

 

Dat blijkt uit gegevens van een zogeheten TOF Tracker, een periodiek onderzoek van GfK Panel Services. Volgens dat onderzoek zou in november 35% van alle autopolissen op internet zijngesloten, tegen 36% via het intermediair. In 2005 was internet nog goed voor een marktaandeel van 13%. "In deze totale markt van nieuwsluitingen is Allsecur de snelst groeiende autoverzekeraar en heeft in 3,5 jaar een tweede plek veroverd, goed voor 6,7% van de nieuwsluitersmarkt." Inmiddels zijn 125.000 mensen bij Allsecur verzekerd. De naamsbekendheid is volgens eigen zeggen opgelopen tot 80% en in het eerste kwartaal van 2011 heeft 25% van de Nederlanders de website bezocht.

 

Na Allsecur maken Inshared, Proteq en Interpolis de top 5 compleet, zo blijkt uit de GfK-cijfers. Ditzo staat op nummer zes, gevolgd door Univé, Ohra, FBTO en ASR. Niet in de top 10 staat Delta Lloyd, dat op basis van brutopremieomzet vorig jaar de vierde autoverzekeraar was van ons land, met een marktaandeel van 8%.

 

Independer

Independer, goed voor 21% van de markt voor online autoverzekeringen en ruim 7% van de totale markt voor autopolissen, herkent het beeld dat GfK schetst. De online tussenpersoon sluit de meeste autopolissen bij ASR, via Klik & Go, Budgio en het eigen ASR-label. Daarna komt Allsecur, voor Verzekeruzelf.nl en Ohra. Als afzonderlijk label is Allsecur de grootste aanbieder die via Independer autoverzekeringen sluit.

 

Centraal Beheer, Inshared en Interpolis sluiten geen verzekeringen via Independer.

 

Reageer op dit artikel