nieuws

AFM herhaalt onderzoek pensioenadvies

Archief

De AFM gaat in de tweede helft van dit jaar onderzoek doen naar de kwaliteit van pensioenadvies. Twee jaar geleden deed de toezichthouder een nulmeting. "Slecht tot zeer slecht", luidde toen in driekwart van de gevallen de conclusie. De AFM comcludeerde dat pensioenadvies niet iets is dat 'ernaast' gedaan kan worden. De uitkomsten van het […]

De AFM gaat in de tweede helft van dit jaar onderzoek doen naar de kwaliteit van pensioenadvies. Twee jaar geleden deed de toezichthouder een nulmeting. "Slecht tot zeer slecht", luidde toen in driekwart van de gevallen de conclusie.
De AFM comcludeerde dat pensioenadvies niet iets is dat 'ernaast' gedaan kan worden. De uitkomsten van het onderzoek waren destijds reden voor de toezichthouder om bij Financiën aan te dringen op het snel invoeren van een aparte Wft-vergunning voor pensioenadvies. "Eerder gesignaleerde misstanden op pensioengebied hebben geleid tot aangepaste wettelijke normen. Hierdoor kan de AFM, waar nodig, op deze zaken handhaven", schrijft de toezichthouder in een toelichting op de toezichtsthema's voor 2012.

Reageer op dit artikel