nieuws

Aegon pakt ‘arbeidsongeschikte’ Hyver aan

Archief

Na een uitgebreid feitenonderzoek op internetsites als Hyves en Facebook is Aegon overgegaan tot het terugvorderen van uitgekeerde voorschotten (€ 110.000) aan een ‘arbeidsongeschikte’. De rechtbank kon zich vinden in de verdediging van Aegon en veroordeelde de man tot het terugbetalen van een bedrag van € 75.336, plus de wettelijke rente daarover.

Aegon pakt ‘arbeidsongeschikte’ Hyver aan

De man werd in 2003 tijdens het verrichten van bestratingswerkzaamheden aan zijn hoofd geraakt door een bak van een mobiele kraan. De man stelde vervolgens volledig arbeidsongeschikt te zijn. Uit het onderzoek van Aegon kwam onder andere naar voren dat de arbeidsongeschikte man, anders dan hij beweerde, op sportief, zakelijk én sociaal gebied ook na het ongeval nog bijzonder actief is geweest. Via sociale mediasites kwam de verzekeraar er achter dat de man in 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009 heeft deelgenomen aan de Amstel Curaçao Race op Curaçao, een wielerrace waarbij een afstand van 80 kilometer wordt afgelegd. In 2009 maakte hij deel uit van een delegatie van het OBN-wielerteam en stond hij duidelijk afgebeeld op de overwinningsfoto's. Ook ging hij nog skiën, beklom met de fiets de Alpe d’Huez en liep twee keer de Kennedymars in Haaksbergen.

 
De rechtbank oordeelde dat hiermee is aangetoond dat niet (meer) van verlies van arbeidsvermogen hoefde te worden gesproken. Volgens de rechtbank is er geen sprake van onrechtmatige daad, wel van onverschuldigde betaling die tot terugvordering aanleiding geeft.

Reageer op dit artikel