nieuws

Achmea verkoopt arbodienstverlener Vitale

Archief

Achmea heeft arbodienstverlener Vitale verkocht aan het Zorg van de Zaak Netwerk. Arbodienstverlening is niet langer een kernactiviteit van de verzekeringsgroep, die zich puur wil concentreren op verzekeringsactiviteiten. Achmea Vitale is medio 2008 ontstaan uit de samenvoeging van drie arbodiensten (Achmea Arbo, Commit en Prevend).

Achmea verkoopt arbodienstverlener Vitale

De transactie betreft behalve het bedrijfsonderdeel ook de 800 medewerkers van Achmea Vitale. Vakbond De Unie noemt het in een eerste reactie 'zondermeer positief' dat een strategische partner met dit bedrijfsonderdeel verder gaat.
Het bedrijfsonderdeel gaat binnen het Zorg van de Zaak Netwerk als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Arbo Vitale. De transactie moet in het tweede kwartaal van 2012 zijn afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt. Tot het Zorg van de Zaak Netwerk (875 medewerkers) behoren de arbobedrijven MaetisArdyn en Health Services, alsmede een aantal expertisebedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Reageer op dit artikel