nieuws

Uitvaartverzekeraars botsen met De Jager en AFM

Archief

Minister van Financiën Jan Kees de Jager wil dat uitvaartverzekeraars ook vallen onder een provisieverbod voor de verzekeringsbranche. Maar marktleider Dela komt in verzet en vindt een luisterend oor bij de regeringspartijen en de PVV in de Tweede Kamer, zo bericht het Financieele Dagblad vandaag. 

Uitvaartverzekeraars botsen met De Jager en AFM

Toen de AFM eind september de conclusies presenteerde van een onderzoek naar de manier waarop uitvaartverzekeraars hun producten verkopen, werd Edzo Doeve, topman van Dela, woedend. "De AFM misleidt minister De Jager", liet Doeve optekenen in een persbericht. De uitvaartverzekeraar dreigt daarmee een spaak in het wiel te steken van De Jager en van zijn plan om uitvaartverzekeraars ook onder het provisieverbod te laten vallen dat in 2013 van kracht wordt. De Tweede Kamer heeft de behandeling van het voorstel op initiatief van VVD-Kamerlid Matthijs Huizing uitgesteld. Huizing zegt niet te zijn overtuigd en overweegt tegen het plan van De Jager te stemmen. CDA en PVV steunen de VVD. Er komt eerst een hoorzitting waar Dela en zijn branchegenoten hun zegje kunnen doen.
In kringen van grote verzekeraars wordt met gefronste wenkbrauwen gekeken naar het optreden van Dela. Een bron die de discussie van dichtbij volgt, wijst op de relatie tussen Dela-topman Doeve en VVD-Kamerlid Huizing. Dela werd onder leiding van Doeve in 2006 hoofdsponsor van de Nederlandse Volleybal Bond. Huizing was toen directeur van de bond. "Het lijkt alsof Huizing een bevriende relatie een handje helpt." Huizing verwerpt deze suggestie.
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
zie ook:
Politieke strijd om provisie in uitvaart
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Friezen ziedend op 'hun' zorgverzekeraar
(De Telegraaf, pag. 26)
 
Liever rust op pensioenfront dan snellere aow-verhoging
(De Telegraaf, pag. 25)
 
'Duidelijkheid voor huizenbezitter'
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Pensionado zwaar gedupeerd
(De Gelderlander, pag.5; De Telegraaf, pag. 25)
 
Amerikaan sjoemelt met pensioenregels
(De Telegraaf, pag. 26)

Reageer op dit artikel