nieuws

Strijd om pensioen barst los

Archief

Strijd om pensioen barst los

Prijsvechter Brand New Day (BND) heeft als derde een vergunning gekregen voor een premiepensioeninstelling (ppi). Het pensioen­vehikel start met 15 werkgevers, die samen circa 4500 werknemers hebben. Dat zegt Tom Bottinga, algemeen directeur van de Brand New Day ppi. ‘Wij zijn de goedkoopste in de markt.’

Met de komst van de derde ppi breekt de strijd los om de werkgever die nu nog zijn pensioenregeling onder heeft gebracht bij een verzekeraar of een pensioenfonds in liquidatie. Elk jaar lopen naar schatting van Bottinga 6000 contracten met verzekeraars af.
De ppi is een vehikel dat collectieve pensioenregelingen uitvoert door vooraf vastgestelde pensioenpremies te innen en vervolgens te beleggen. Eerder kregen BeFrank (een samenwerking van Delta Lloyd en BinckBank) en Robeco al een vergunning. ‘Het wordt een vechtmarkt’, zegt Bottinga.
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Blufpoker past niet bij Aegon-topman
(De Telegraaf, pag. 35)
 
Ontstemde Hommen moet weer afboeken
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
ING boekt fors af in VS
(De Telegraaf, pag. 35)
 
Rutte: Europa gaat niet over onze hypotheekrente-aftrek
(Trouw, pag. 5)
 

1 mld verlies op lijfrentepolissen

(Volkskrant, pag. 8)

Reageer op dit artikel