nieuws

Scepsis troef na overname Independer door Achmea

Archief

Collega-vergelijkingssites reageren uiterst kritisch op de dinsdag bekendgemaakte overname van een meerderheidsbelang in Independer.nl door Achmea. Erik Hordijk van de Verzekeringssite vraagt zich af of nu de strijd voor de consument al is uitgestreden: “Ik zie nog veel zaken in de verzekeringsbranche gebeuren die vragen om actie richting verzekeraars. Ik ben benieuwd hoe Independer deze strijd voor het consumentenbelang, als onderdeel van Achmea, gaat voortzetten.”

Scepsis troef na overname Independer door Achmea

"Een totaal onbegrijpelijke stap", vindt Paul Huibers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. "Hoe kun je als verzekeringsvergelijker nog onafhankelijk zijn als je grootste eigenaar zelf een grote verzekeraar is?" Het instellen van een commissie om de onafhankelijkheid te waarborgen, is "theoretisch een mooi verhaal", aldus Huibers. "Maar met Achmea als grootste aandeelhouder laat het zich raden welke krachten er zullen gaan werken. Je neemt geen partij over om onderaan in de vergelijking te staan."
De Consumentenbond, onlangs zelf als tussenpersoon gestart met een vergelijkingssite voor autoverzekeringen, vindt het nog te vroeg om een oordeel te vellen. "We zijn wel verrast over deze overname", aldus een woordvoerster. "We zijn reuze nieuwsgierig hoe dit zich verder ontwikkelt."

De mensen achter de website EyeOpen noemen de deal "totaal onbegrijpelijk" en vinden "dat Independer zijn ziel verkoopt aan een financiële partij". Volgens EyeOpen is het voor de consument juist cruciaal dat er een partij is die zich volledig aan diens zijde opstelt als er financiële keuzes gemaakt moeten worden.

Reageer op dit artikel