nieuws

OvFD blij met ‘eerbiedigende werking’

Archief

De vereniging van serviceorganisatie OvFD is blij dat minister De Jager in zijn brief aan de Tweede Kamer heeft toegezegd dat de provisie voor complexe producten die vóór 1 januari 2013 zijn gesloten, volledig aan het intermediair moet worden betaald. “De OvFD is heel blij dat de minister in zijn brief de aanspraken voor het intermediair erkent en daarmee rechtszekerheid biedt. Een cruciaal winstpunt in de lobby voor het intermediair.”

OvFD blij met ‘eerbiedigende werking’

"Met deze belangrijke uitspraak creëert de minister eindelijk de zo dringend noodzakelijke duidelijkheid voor het intermediair, dat honderden miljoenen euro's aan provisie gewoon worden uitgekeerd." Daarnaast is de OvFD tevreden over de nominale kostentransparantie die voor rechtstreekse aanbieders gaat gelden. "Belangrijk punt hierbij is dat een externe accountant zal toezien op het kostprijsmodel dat aanbieders hanteren en de jaarlijkse doorrekening daarvan."
De OvFD gaat ervan uit dat alle aanbieders de advies- en distributiekosten uit de productprijs zullen halen. "Het is dus een mooi begin, maar nog niet perfect. De OvFD zal daarom de exacte uitwerking van de advies- en distributiekostentransparantie goed monitoren en eventuele problemen ook onmiddellijk melden bij de desbetreffende aanbieder, de toezichthouder en de minister."

Reageer op dit artikel