nieuws

Ook SNS remt hypotheekproductie

Archief

Ook SNS remt hypotheekproductie

SNS Reaal gaat veel minder hypotheken verkopen via onafhankelijke tussenpersonen. Ketens worden helemaal niet meer bediend, aldus een woordvoerder in Het Financieele Dagblad. Dat betekent dat tussenpersonen die zijn aangesloten bij namen als de Hypotheker, Hypotheekvisie en Hypotheekshop geen woningkredieten meer kunnen verkopen van SNS. deze ketens zijn goed voor meer dan de helft van de onafhankelijke tussenpersonen. Tot nu toe wordt de helft van de hypotheekproducten van SNS verkocht via tussenpersonen.

Het nieuws komt op het moment waarop bekend wordt dat ook BNP Paribas, de grote Franse bank, helemaal stopt met het aanbieden van hypothecaire leningen in Nederland. BNP gold vorig jaar nog als grote groeier. Als prijsvechter wisten de Fransen al snel 8% van de markt in handen te krijgen.
Veel banken kijken kritisch naar kredietverlening, omdat ze door nieuwe regelgeving aan hogere kapitaaleisen moeten voldoen. Bovendien wordt het voor veel banken steeds lastiger om alle nieuwe en oude kredieten te financieren — te ‘funden’, in jargon — omdat door de eurocrisis markten voor bijvoorbeeld obligaties op slot zitten
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

'Handen af van renteaftrek'

(De Telegraaf, pag. 1)

 

'Hypotheekrenteaftrek helpt economie weinig'

(Het Parool, pag. 4)

 

Einde lijkt nabij voor aftrek hypotheekrente

(Algemeen Dagblad, pag. 1 en 5)

 

ING gaat 5,8 miljard aan eigen schuld terugkopen

(NRC Handelsblad, pag. 29)

 

ING wil drukkerij in Arnhem sluiten

(De Gelderlander, pap. 13)

 

Verzekeraars verbaasd over ziekenhuizen

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

  
Friezen dreigen verzekering De Friesland op te zeggen
(Zorgvisie)
 
Topdrukte in callcenter van de ING
(De Gelderlander)
 
ING wil drukkerij in Arnhem sluiten
(De Gelderlander)

Reageer op dit artikel