nieuws

Leasemaatschappijen zien heil in Mobielschademelden.nl

Archief

Leasemaatschappijen tonen interesse voor de website Mobielschademelden.nl, die het automobilisten mogelijk maakt om schade te melden via een app op hun smartphone. Naar marktvolume is nu 30% van de leasemaatschappijen aangesloten en volgen binnenkort meer partijen. Van alle schadeverzekeraars zal per 1 januari 95% deelnemen aan Mobielschademelden.nl.

Leasemaatschappijen zien heil in Mobielschademelden.nl

Vervanging van het papieren schadeformulier door een app op smartphones moet op termijn tot een drie keer snellere schadeafhandeling leiden, zo verwacht het Verbond van Verzekeraars. Aan papierwerk kan naar verwachting € 5 mln tot € 7 mln worden bespaard.
De app is inmiddels ruim 8.000 keer geïnstalleerd op iPhones en bijna 7.000 keer op telefoons met het Android-besturingssysteem. "De app voorziet duidelijk in een behoefte", zegt directeur Richard Weurding. "Er komen nu al dagelijks enkele tientallen meldingen binnen bij de verzekeraars via Mobielschademelden.nl. We beseffen echter ook dat mobiel schademelden een gedragsverandering betekent en die is niet van vandaag op morgen gerealiseerd."
Het Verbond van Verzekeraars streeft ernaar op termijn zo'n 70% van de circa één miljoen schademeldingen per jaar via de smartphone te laten afwikkelen. Ter promotie van de faciliteit werden vandaag op het circuit van Zandvoort prijzen (TomTom-navigatiesystemen en één Smart) uitgereikt aan winnaars van de creatieve wedstrijd datwordtmobielschademelden.nl. Daartoe konden mensen op vijf locaties in Nederland ludieke foto's laten maken waarbij zij in hun auto verzeild raken in een 'bijna-schadesituatie'; ook konden eigen foto's met ludieke situaties worden ingestuurd.

Reageer op dit artikel