nieuws

ING schrapt verkoop van Belgische verzekeringstak na lage biedingen

Archief

ING gaat zijn Belgische verzekeringsactiviteiten niet meer apart verkopen, omdat potentiële kopers zoals Delta Lloyd met een “belachelijk laag bedrag” op de proppen kwamen. Dat zegt Mathieu Blondeel, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van ING, vandaag in Het Financieele Dagblad.

ING schrapt verkoop van Belgische verzekeringstak na lage biedingen

ING was druk doende om de IT-systemen van zijn Belgische verzekeringswezen, dat via zo'n 786 bankfilialen in het land zijn polissen aan de man brengt, te ontkoppelen toen er zich kopers aandienden. Het ging om kleinere spelers als Delta Lloyd en, naar verluidt, ook het Zwitserse Baloise. De bedragen die de partijen wilden neerleggen voor de Belgische verzekeringsactiviteiten van ING – door analisten geschat op ongeveer € 615 mln – schoten tekort.
Er kan bij de geïnteresseerde partijen wellicht sprake zijn geweest van een beetje opportunisme. ING is immers gedwongen zich op te splitsen en heeft daar nog tot eind 2013 de tijd voor. Een woordvoerder van ING wilde niet op het nieuws ingaan en ook een zegsman van Delta Lloyd stelde "nooit op marktgeruchten te reageren".
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Korten lijkt bij zeventien grote pensioenfondsen onontkoombaar

(Het Financieele Dagblad, pag. 1; De Gelderlander, pag. 1)

 

Ook verzekeraars hebben last van steeds lagere rente

(FD, pag. 9)

 

Hypotheek is onnodig duur

(De Telegraaf, pag. 1; De Gelderlander, pag. 15; FD, pag. 5)
 
Kabinet verhoogt woonbelasting
(FD, pag. 5)
 
Gevangen bij ex-prijsvechter
(De Volkskrant, pag. 27)

Reageer op dit artikel