nieuws

Drie faillissementen in hypotheekhoek

Archief

In de eerste volle week van december zijn drie financiële dienstverleners failliet verklaard. Het gaat in alle gevallen om kantoren die in hoofdzaak actief waren in advies en bemiddeling van hypotheken. Veruit het grootste kantoor betreft de Financiële Adviesgroep Hoorn, oftewel Het Hypotheekbureau.

Drie faillissementen in hypotheekhoek

Bij het bijna 25 jaar oude kantoor van eigenaar Ton Coffeng werken tien mensen. Zij behartigen de financiële belangen voor een kleine 2.500 particuliere relaties. Op verzoek van de curator blijven zij dat vooralsnog doen: er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart. Vorderingen van ex-werknemers liggen ten grondslag aan de faillissementsuitspraak.
Hoop op een doorstart koestert ook Art Swaab, eigenaar van De Hypotheek Professionals, tegenwoordig handelend onder de naam Hypotheek Planners. Het kantoor in Rotterdam telt twee medewerkers.
De rechtbank in Arnhem sprak vorige week het faillissement uit over Smith Centraal Adviesburo. Het kantoor in Bennekom werd gedreven door Coen Smith.
Een faillissement viel er onlangs verder te noteren voor Dekker Insurance & Finance. Dit kantoor in Zeewolde had geen inschrijving meer in het AFM-register.

Reageer op dit artikel