nieuws

Daling huizenprijs in november in hogere versnelling

Archief

De verlaging van de overdrachtsbelasting bij de verkoop van huizen heeft geen merkbaar positief effect op de huizenmarkt. dat bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster over de gang van zaken op de huizenmarkt. De prijzen van koopwoningen zijn in november verder gedaald, zo bericht de donderdageditie van Het Financieele Dagblad.

Daling huizenprijs in november in hogere versnelling

Er ging nog eens 3,3% van af vergeleken met een jaar eerder. In oktober werd nog een min van 2,8% genoteerd. Bovendien zit ook het aantal transacties weer dieper in het slop. Daalde in de eerste elf maanden van dit jaar het aantal transacties van bestaande koopwoningen al met 4%, in alleen november was de min opgelopen tot 6%. In november wisselden bijna 9.500 bestaande woningen van eigenaar.
De prijsdaling is de afgelopen maanden duidelijk gaan versnellen. Er ging in vier maanden tijd 2,5% van de prijs af, ongeveer evenveel als in het hele jaar ervoor. Vooral vrijstaande woningen bleken in november goedkoper dan in het jaar ervoor. De prijs valt gemiddeld 3,9% lager uit. Voor een tussenwoning is dat met 2,9% het minst. Zeeland was de enige Nederlandse provincie waar de prijzen van koopwoningen gelijk waren aan de prijzen van een jaar ervoor. De sterkste daling vond plaats in Friesland. In die provincie werd gemiddeld 7% minder betaald. 
(FD, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
 
VVD eist onderzoek naar premies verzekeraars
(Volkskrant, pag. 9)
 

CDA wil aflossen hypotheek stimuleren

(De Gelderlander, pag. 1)

 

CDA opent deur voor aanpak van woningmarkt

(FD, pag. 5)

 

Geen nieuwe bevoegdheid AFM

(FD, pag. 8)

 

Interesse voor winkels ASR

(FD, pag. 17)

 

Achmea koopt eigen schuldpapier terug

(FD, pag. 17)

Reageer op dit artikel