nieuws

Consument misleid met aanvullende zorgpolis

Archief

Nederlanders worden massaal op het verkeerde been gezet door hun zorgverzekeraar, zo stelt De Telegraaf vandaag. Veel consumenten besluiten een aanvullende polis af te sluiten nu fysiotherapie uit het basispakket verdwijnt en de tandartstarieven worden vrijgegeven. Een rondgang van de krant langs fysiotherapeuten en tandartsen leert dat lang niet alle kosten noch een onbeperkt aantal behandelingen wordt vergoed.

Consument misleid met aanvullende zorgpolis

Zo mogen fysiotherapeuten van zorgverzekeraars maar een maximaal aantal behandelingen geven, hoewel in veel van de aanvullende zorgpolissen staat dat verzekerden 'onbeperkt recht hebben op medisch noodzakelijke fysiotherapie'. Zorgverzekeraars geven fysiotherapeuten die zich houden aan de behandelgemiddelden hogere tarieven. Wie te veel behandelingen geeft, wordt gekort of krijgt op den duur helemaal geen contract meer met de desbetreffende zorgverzekeraar.
Wordt gekeken naar de tandartskosten, dan blijkt dat "zorgverzekeraars meer geld vragen terwijl ze minder uitkeren", aldus een aantal tandartsen. Volgens hen innen de zorgverzekeraars jaarlijks € 1,6 miljard van hun verzekerden terwijl niet meer dan € 1,2 miljard aan tandartszorg wordt geconsumeerd. Ze baseren zich op cijfers het bureau Vektis. Tandartsen zijn het volgens De Telegraaf spuugzat dat de meeste zorgverzekeraars de aanvullende verzekering voor de tandarts duurder hebben gemaakt.
(De Telegraaf, pag. 25)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Naam RVS verdwijnt per 1 januari
(De Gelderlander, pag. 5)

Reageer op dit artikel