nieuws

Bommel laat Krediethuis failliet verklaren

Archief

Op verzoek van eigenaar Maarten Bommel zijn de vennootschappen Krediethuis en Nationaal Hypotheekburo failliet verklaard. Beide bedrijven hadden nog een inschrijving in het AFM-register van financiële dienstverleners, maar activiteiten vonden er al enige tijd niet meer plaats. De krediet- en schadeportefeuille was in 2010 reeds verkocht aan VDZ Geldgroep.

Bommel laat Krediethuis failliet verklaren

"Ik heb geen mensen hoeven ontslaan", zegt curator Martijn Helmstrijd. In de hoogtijdagen telde Krediethuis 150 werknemers en kort voor de verkoop van de portefeuilles aan VDZ waren dat er nog altijd meer dan honderd, waarvan overigens veel parttimers in het callcenter. De aanvraag voor de faillissementen is door bestuurder Maarten Bommel gedaan. Er staat onder meer een omvangrijke fiscale schuld open.
Vanuit het kantoorpand (aan de Veranda) in Hoorn is Bommel nog wel actief in kredietbemiddeling onder de naam Kredietmarkt. Ook uitvaartverzekeringen behoren tot het assortiment.

Reageer op dit artikel