nieuws

BNP Paribas stopt met hypotheken in Nederland

Archief

BNP Paribas stopt met hypotheken op de Nederlandse markt. Vanaf 1 januari worden geen nieuwe hypotheekleningen meer verstrekt, aldus Het Financieele Dagblad dit weekend. De Franse bank schrijft zijn relaties tot een strategische heroriëntatie te zijn gekomen vanwege de hogere kapitaaleisen en de problemen voor banken om zich te financieren.

BNP Paribas stopt met hypotheken in Nederland

De bank wil de omvang van zijn hypotheekportefeuille verkleinen en zo kapitaal vrijmaken om zijn buffers te versterken. Gisteren werd bekend dat Amerikaanse geldmarktfondsen de afgelopen 12 maanden voor $?76,8 mrd weghaalden bij Franse banken. Eerder deze week bleek uit de stresstest van de Europese Bank Autoriteit dat Franse banken voor €?7,8 mrd moeten herkapitaliseren.
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

'Minder hypotheekaftrek helpt niet'

(Algemeen Dagblad, pag. 3; Trouw, pag. 5)
 
 
 
Zaterdag in de media
 
OM: top Chemie-Pack vervolgen voor brand
(Volkskrant, pag. 12)
 
Pensioenpremie metaalfonds gelijk
(Volkskrant, pag. 24)
 
De beste trucs om je koophuis kwijt te raken
(NRC Handelsblad, pag. 16)

Reageer op dit artikel