nieuws

Aantal overstappers bij zorgverzekeringen neemt af

Archief

De relatief beperkte stijging van de zorgpremies leidt bij consumenten tot een lagere switch van zorgverzekeraar dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse onder 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De onderzoekers voorspellen dat uiteindelijk 4,25% in 2012 voor een andere zorgverzekeraar zal kiezen. Vorig jaar was dat 5,5%. Vooral mensen die de afgelopen jaren van verzekeraar veranderden, overwegen een overstap.

Aantal overstappers bij zorgverzekeringen neemt af

Volgens Wolter Kloosterboer, expert Verzekeringen van MarketResponse, moeten potentiële switchers vooral worden gezocht bij jongeren en jonge (aanstaande) gezinnen. "Gezinsplanning blijft een belangrijke trigger om naar je zorgpolis te kijken", aldus Kloosterboer. "Maar in de markt zien we ook een langzaam groeiende groep koopjesjagers, mensen die van jaar tot jaar bekijken waar ze het best uit zijn of de leukste voordeeltjes krijgen. Zij worden dit jaar goed bediend met uiteenlopende cadeaus. Het zitvlees van deze groep is echter beperkt, veel verzekeraars verdienen de inspanningen om deze nieuwe klanten te krijgen niet terug".
Verzekerden die overwegen over te stappen naar een andere verzekeraar doen dit maar zelden uit onvrede over de huidige verzekeraar. Belangrijker is het gevoel dat men elders mogelijk dezelfde polis voor minder geld kan krijgen of voor hetzelfde geld een meer uitgebreide polis. Belangrijke dekkingen waarnaar wordt gekeken zijn fysiotherapie, tandarts en alternatieve geneeswijzen.

Reageer op dit artikel