nieuws

Wijffels: “Alle bonussen in financiële wereld moeten weg.”

Archief

Volgens het Sustainable Finance Lab, een denktank van financiële deskundigen onder leiding van ex-Rabobanktopman Herman Wijffels, moeten alle bonussen in de financiële wereld worden afgeschaft. De denktank, waarin ook hoogleraren als Arnoud Boot en Arjo Klamer een plaats hebben, wil niet alleen bonussen van tussenpersonen afschaffen, maar ook van bankiers, raden van bestuur toezichthouders, adviseurs en accountants.

Wijffels: “Alle bonussen in financiële wereld moeten weg.”

Volgens deze denktank zijn de bonussen de bron van alle wantrouwen tussen sector en publiek. "De vaste salarissen zijn hoog genoeg", aldus Wijffels. De groep wil  verder goedkeuring van de toezichthouders voor alle nieuwe financiële producten en stelt daarnaast voor om het handelen voor eigen rekening bij banken geheel te verbieden. Verder willen zij onder meer dat vreemd en eigen vermogen voortaan fiscaal op gelijke wijze wordt behandeld. 
Binnenkort komen Wijffels en zijn groep met een nadere uitwerking en nieuwe voorstellen op het gebied van pensioenen. 

Reageer op dit artikel