nieuws

Voogd & Voogd innovator van het jaar

Archief

De ‘ProlongatiePolisCheck’ van Voogd & Voogd is dinsdag op de Verzekeringsbranchedag, een gezamenlijk initiatief van Het Verzekeringsblad en AssurantieMagazine, bekroond met de Generali VB Innovatieprijs 2011. De aanmoedigingsprijs van € 2.500 ging naar Multimediair met POverzekering.nl.

Voogd & Voogd innovator van het jaar

De jury omschrijft de ProlongatiePolisCheck (PPC) als een voorbeeld van procesinnovatie, waarmee het intermediair haar dienstverlening efficiënter en effectiever kan organiseren. Voogd & Voogd ontving naast de oorkonde en een bokaal ook een geldprijs van € 7.500.
De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt aan innovaties waarmee op het moment van inzenden nog geen aantoonbaar financieel resultaat is gerealiseerd. POverzekering.nl is een initiatief van Multimediair en ICT-bedrijf Maramaros. De innovatie betreft een open schademantel voor het basisonderwijs, waarbij techniek wordt ingezet om inzichtelijkheid en efficiëntie voor de klant te waarborgen. De jury noemt deze innovatie een goed voorbeeld van cocreatie met de Algemene Vereniging van Schoolleiders, waarbij de ontwikkelaar het product niet voor zichzelf houdt. Multimediair stelt andere intermediairs in staat gebruik te maken van de open collectiviteit en geeft de scholen de gelegenheid om hun eigen intermediair op de polis aan te wijzen.
De jury van de Innovatieprijs bestond dit jaar uit Patrick Heuts (vicevoorzitter NVGA), Fop de Groot (bestuurslid Adfiz), Oscar Rouwendal (managing director T&A Kluwer Nederland), Fred van Raaij (hoogleraar Economische Psychologie Universiteit van Tilburg) en Freek Wansink (CEO Generali). Het voorzitterschap is in handen van Hermen van der Lugt (directeur Novay).

Reageer op dit artikel