nieuws

Verbond vindt voorstel Knot ‘een slecht idee’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars vindt de suggestie van DNB-president Klaas Knot om bij aflossingsvrije hypotheken een fictief aflossingsschema verplicht te stellen een slecht idee. “Deze variant heeft vergaand negatieve gevolgen voor de koopkracht van woningbezitters en de waarde van woningen. Dit soort losse suggesties helpen de woningmarkt in de huidige lastige situatie niet”, aldus Verbondsdirecteur Richard Weurding.

Verbond vindt voorstel Knot ‘een slecht idee’

Volgens Weurding is het idee begrijpelijk vanuit het oogpunt van de toezichthouder, maar pakt slecht uit voor burgers met een eigen woning. "Via de gedragscode hypothecair financiers is de ruimte voor aflossingsvrije hypotheken al vergaand beperkt. Als een verdere inperking van aflossingsvrije hypotheken al in het belang van de klant is, dan zijn er veel betere manieren denkbaar om dit te realiseren." Een discussie over hervorming van de woningmarkt in brede zin is volgens Weurding op zijn plaats. Daarbij acht het Verbond het van groot belang dat het lange termijnvertrouwen in de woningmarkt en de fiscale behandeling van de eigen woning kan terugkeren.

Reageer op dit artikel