nieuws

Veldsink neemt De Lind over

Archief

Gebr. Sluyter koopt HW Assurantien

 

De Veldsink Groep heeft De Lind Groep in Oisterwijk overgenomen, terwijl een ander groot assurantiebedrijf, Gebr. Sluyter in Rotterdam, collega-makelaar HW Assurantiën in handen heeft gekregen.

 

De Lind Groep telt 12.000 relaties die gezamenlijk 39.000 polissen hebben. De omzet bedraagt op dit moment € 3 mln (3,4). De 34 medewerkers zullen bij Veldsink in dienst treden, terwijl de huidige managers van De Lind, Jan Zegers en Arie Schouten, de kantoren in Oisterwijk respectievelijk Boxtel blijven leiden.

De Lind Groep bestaat op dit moment uit De Lind Assurantiegroep, De Lind Assuradeuren en De Lind Consult (advies en beheer pensioenen). Het assuradeuren-bedrijf zal worden samengevoegd met VCN, het assuradeurenbedrijf van Veldsink. “Mijn motivatie om op dit moment het bedrijf te verkopen is eigenlijk een hele simpele”, zegt directeur Tom Peters van De Lind Groep . “Ik denk dat meer volume in deze tijd een steeds belangrijker aspect wordt en ik denk ook dat je als ondernemer momenteel steeds meer verstand van IT moet hebben. Wat dat betreft ben ik, denk ik, niet de juiste ondernemer om De Lind Groep dit nieuwe tijdperk in te leiden. Voor een ondernemer is het essentieel om op het goede moment de goede beslissingen te nemen en voor mij telt eveneens zwaar dat én onze klanten én ons personeel op de juiste plek terechtkomen.”

Veldsink Groep had in 2010 een omzet in assurantiebemiddeling van € 8,3 mln. Deze overname past precies in de filosofie van Veldsink over het lokale kantoor met voldoende omvang “dat dicht bij de klant staat en gebruik kan maken van de mogelijkheden van het moederbedrijf”, zegt Stefan Bell van Veldsink.

 

Gebr. Sluyter

Gebr. Sluyter uit Rotterdam heeft HW Assurantiën overgenomen. Het bedrijf telt bijna 1.400 polissen, 270 verzekerden en het omzetbelang is een half miljoen euro. “Het is een puur zakelijke portefeuille met een aantal grote zakelijke klanten”, zegt directeur Bert J. Kuit van Sluyter.

HW Assurantiën maakt deel uit van Hugh Wood International (HWI), een wereldwijd opererende assurantiemakelaar en Lloyds-broker met vestigingen in onder andere Londen, Parijs, Keulen, Australië, Verenigde Staten en Canada. HW Assurantiën heeft klanten in meer dan veertig landen waaronder veel industriële bedrijven. Daarnaast is het bedrijf actief met speciale verzekeringsproducten voor onroerend en voor juweliers, postzegel- en muntenhandelaren.

“Het bedrijf kwam te koop omdat de vestiging in Rotterdam kennelijk niet meer in het plaatje paste”, aldus Kuit. “Wij doen al jaren zaken met HW en waren in die zin een voor de hand liggende overnamepartner. Eén personeelslid treedt bij ons bedrijf in dienst.”

Sluyter hoort bij de vijftig grootste intermediairbedrijven van ons land en had in 2010 een omzet uit assurantiebemiddeling van circa € 10 mln.

Reageer op dit artikel