nieuws

Tweederde consumenten vindt intermediair niet betrouwbaar

Archief

Nog slechts eenderde van de consumenten betitelt het advies van het intermediair als betrouwbaar. Daarentegen is het vertrouwen in de banken toegenomen; in de ogen van de consument is dit het meest betrouwbare distributiekanaal. Deze conclusies komen uit de op de Verzekeringsbranchedag gepresenteerde VB Barometer, gebaseerd op cijfers het Gfk-onderzoek.

Tweederde consumenten vindt intermediair niet betrouwbaar

Het vertrouwen in het intermediaire advies blijkt sinds 2009 met 10 procentpunten te zijn afgenomen tot 32% en het bancaire advies profiteert hiervan. Op dit moment beoordeelt 46% van de consumenten het advies van bankmedewerkers als betrouwbaar, tegen 40% in 2010. Het advies van direct writers wordt redelijk stabiel beoordeeld met een positieve score van 37%, een afname van 1% ten opzichte van 2010.
Overigens worden zowel het intermediair als de bank en de direct writer door 17% als onafhankelijk betiteld en ook hier wint de bank terrein (+4%). Alle adviestaken ten spijt, ziet de consument – volgens het GfK-onderzoek – in de assurantieadviseur toch vooral een verkoper. Van de respondenten vindt 33% het intermediair het best te vergelijken met een verkoper of vertegenwoordiger. Anderen denken bijvoorbeeld aan een belastingadviseur (18%) of accountant (13%).

Reageer op dit artikel