nieuws

Stamgast

Archief

Hypotheekadviseur en columnist Jos Koets is in een strijd verwikkeld met Independer: hij wil niet langer een vermelding in het overzicht van hypotheekadviseurs. Koets wil niet meedoen aan de "commerciële show", maar wel aan deze rubriek. Wat is je achtergrond? Geboren op 20 juni 1968 in Schiedam, ik heb twee jongere broers. Vader en moeder leven nog en genieten van hun pensioen. Ik ben getrouwd, heb een zoon van 7, een dochter van 15 en woon in Vlaardingen. Voor welk beroep voorbestemd? Ik wilde altijd leraar worden, dat leek mij wel leuk, maar ik rolde in het verzekeringsvak. Mijn eerste echte baan was op een verzekeringskantoor en ik ben er nooit meer weggegaan. In 1994 heb ik het kantoor overgenomen. Ik geef nog wel eens bijles, vooral in wis-, natuur- en scheikunde, hoewel ik nooit een opleiding tot leraar heb gedaan. Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Geen specifiek dier. We hebben zelf wel katten en honden. En mijn dochter heeft haar eigen pony. Bespeel je een instrument? Nee, mijn interesse in muziek is nihil. Hyves, LinkedIn, Twitter? Nee, daar heb ik geen tijd voor. Wat is je favoriete vervoermiddel? Fiets. Fietsen is gezonder dan in een auto zitten. Bovendien zijn mijn ogen zeer slecht waardoor mijn zicht beperkt is. Hierdoor wil ik andere weggebruikers niet in gevaar brengen. Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen? Dat kan ik me niet herinneren. Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement? Dat is alweer jaren geleden. Ben wel regelmatig gevraagd om op (hypotheek) congressen te spreken, maar ik heb dit altijd netjes geweigerd. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Biljarten, schaken en pokeren. Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken? Laat mij maar lekker liggen. Wat doe je op zaterdagmiddag? Meestal heb ik zaterdagmiddag een klant. Hierna ga ik (eventueel) wat met mijn gezin doen. Weleens actief in sportschool? Nee. Ik heb wel tot 2008 gevoetbald en nu ga ik af en toe nog hardlopen. Wat vind je de beste popsong aller tijden? Ik ben geen muziekliefhebber. Wat is je favoriete drank(je)? Bier. Volgende vakantiebestemming? Die is nog niet bekend, maar dat zal wel ergens in Nederland worden. Welk land kies je bij gedwongen emigratie? Ik blijf in Nederland, daar ben ik goed bereikbaar voor mijn klanten. Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden? EK-voetbalfinale Nederland-Rusland Wat is eigenlijk jouw beste sportprestatie ooit? Ik was de jongste ‘Schoolsnelschaakkampioen’. En in de finale van een voetbalwedstrijd (gemeentelijk kampioensschap) heb ik de eerste twee doelpunten gescoord. Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen? Dan ga ik zeker iets leuks doen met het gezin. Waar heb je een uitgesproken hekel aan? Mensen die het beter weten, maar dit niet met feiten kunnen aantonen. Wat in de branche had je liever willen missen? De ‘woekerpolissen’. En mensen die het beter weten, maar dit niet met feiten kunnen aantonen. Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk? Nee, dat niet. Maar ik organiseer voor de buurt wel regelmatig dingen voor de kinderen, zoals slootje springen, een vistoernooi, droppings of een pleinfeest organiseren, compleet met springkussens, barbecue en een karaoke. Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen? Ik heb eigenlijk helemaal geen specifieke wensen.

 

Reageer op dit artikel