nieuws

Spaarloon op slot gezet door banken

Archief

Banken verzetten zich tegen het belastingvoordeeltje dat werknemers de komende weken nog via het spaarloon kunnen behalen. Een aantal heeft inmiddels een stop gezet op het accepteren van nieuwe rekeningen. Andere doen dit vanaf 1 december, melden diverse media, waaronder de Telegraaf, vandaag. Het politieke cadeautje om mensen tot eind december 613 euro van hun salaris onbelast opzij te laten zetten, waardoor ze 200 tot 300 euro niet aan de fiscus hoeven af te dragen, bezorgt de financiële sector veel extra werk.

Spaarloon op slot gezet door banken

Inmiddels hebben Aegon, SNS en Friesland Bank laten weten geen nieuwe aanvragen meer in behandeling te nemen. ING, de grootste aanbieder, stopt per 1 december. Ook bij de meeste Rabobanken is het openen van een nieuwe rekening vanaf volgende maand niet meer mogelijk.
Banken die nu al een stop hebben ingevoerd, zeggen dat ze te maken kregen met een enorme toeloop. „Wij moeten ons serviceniveau ook aan het einde van het jaar hoog kunnen houden, als het geld op de spaarloonrekening moet worden gestort”, zegt woordvoerster van Friesland Bank.

(De Telegraaf, pag. 1)

 

Stormloop op spaarloonrekeningen

(Algemeen Dagblad, pag. 17)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Hogere hypotheekgarantie blijft halfjaar langer van kracht
(Volkskrant, pag. 6; Trouw, pag. 15; De Gelderlander, pag. 4; Het Parool, pag. 18)

 

Verlenging NHG-limiet goed voor huizenmarkt

(De Telegraaf, pag. 3)

 
SNS Reaal laat winstdoel van €400 mln varen
(Het Financieele Dagblad, pag. 17; Volkskrant, pag. 26)

Reageer op dit artikel