nieuws

SNS Bank mocht NVU-lid niet weren

Archief

De SNS Bank heeft ten onrechte de banden verbroken met een hypotheekadviseur omdat hij lid is van de extreem rechtse Nederlandse Volksunie (NVU). Dat oordeelt de Commissie Gelijke Behandeling. Zij stelt dat hypotheekadviseurs niet alleen op grond van hun politieke opvattingen aan de kant gezet kunnen worden, zo bericht GPD-dagblad De Gelderlander vandaag.

SNS Bank mocht NVU-lid niet weren

De hypotheekadviseur, een man uit Veenendaal, werkte als tussenpersoon. SNS verbrak het contract met hem, omdat hij al drie jaar geen hypotheken had aangebracht én omdat hij rechts extremistische opvattingen uitte. Volgens de Commissie Gelijke Behandeling heeft SNS niet duidelijk gemaakt waarom de politieke opvattingen van de NVU'er in strijd zouden zijn met het integriteitsbeleid van SNS. Daarom is sprake van verboden onderscheid.
De Arnhemse NVU-leider Constant Kusters ziet met de uitspraak zijn gelijk bevestigd. "Ik roep al jaren dat wij gediscrimineerd worden. Je hoeft het niet met ons eens te zijn, maar je mag in Nederland rechts-radicaal zijn. Er was sprake van een soort beroepsverbod."
SNS zal niet opnieuw in zee gaan met de NVU'er, omdat hij onvoldoende presteerde. Een mogelijke schadeclaim wacht de bank af.
(De Gelderlander, pag. 4)
Klik hier voor de uitspraak van de commissie.
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Uitglijder nieuwe DNB-chef
(De Telegraaf, pag. 1)
 
Knot oogst storm van kritiek
(De Telegraaf, pag. 7)
 
DNB: aftrek hypotheken nú beperken
(Volkskrant, pag. 22; Het Financieele Dagblad, pag. 1; Algemeen Dagblad, pag. 19)
 
Te grote schuld op hypotheek
(Het Parool, pag. 18)
 
'Schuld is risico voor systeem'
(De Gelderlander, pag. 12)
 
Voorlopig geen rust voor pensioenfonds
(De Telegraaf, pag. 29)
 
Schadeclaims na streng rapport inspectie Maasstad Ziekenhuis
(Volkskrant, pag. 10; Algemeen Dagblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel