nieuws

Scheidingsconflict Ieren met Pretium

Archief

Verzekeringsmaatschappij Accent Europe uit Dublin wil zo snel mogelijk afscheid nemen van de Nederlandse onderneming Pretium. Dit staat vandaag in de Telegraaf.  De Nederlanders zouden nu al ruim twee jaar geen premie meer afdragen voor een ongevallenverzekering die ze onder meer aan hun telefonie-klanten verkopen. Dit bleek gisteren in een kort geding dat een zusterbedrijf van Pretium tegen de Ieren had aangespannen.

Scheidingsconflict Ieren met Pretium

(..)Beide bedrijven zijn al jaren verwikkeld in juridische procedures en arbitrages,
sinds Accent in 2004 de samenwerking eenzijdig opzegde. Pretium spande daarop met succes een arbitragezaak aan en legde een schadeclaim neer van € 30 mln. (..)
 
Volgens de advocaat van de verzekeraar draait het hele conflict om de „uiterst lucratieve” verkoop van relatief goedkope polissen waar zelden een uitkering op gedaan hoeft te worden. „Deze verzekeringen, waarvan Accent risicodrager is, keren een klein geldbedrag uit aan de polishouder als die door een ongeval in het ziekenhuis belandt. Het zijn producten die je als klant hebt, waar je van denkt: ‘daar moet ik een keer vanaf’, maar waarbij je ieder jaar weer te laat bent met opzeggen. Vaak claimen verzekerden ook helemaal geen schade, omdat ze niet eens meer weten dat ze de polis ooit hebben aangeschaft.”
(De Telegraaf, pag. 29)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon ziet vooral brood in groei pensioenmarkt
(De Telegraaf, pag. 30)
 
Winst Aegon keldert in moeilijk kwartaal
(Het Financieele Dagblad, pag. 13; Volkskrant, pag. 21; NRC Handelsblad, pag. 26; Het Parool, pag. 19)
 
SNS Reaal maakt winst van 42 miljoen euro
(Het Parool, pag. 19)
 
SNS wil zeer snel af van Zuid-Europese leningen
(De Telegraaf, pag. 30)
 
SNS-werknemer verdienen te veel
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Zorgen om verdelen van pijn bij pensioenkorting
(De Telegraaf, pag. 29)
 
ONVZ verhoogt zorgpremie licht
(Algemeen Dagblad, pag. 19)

Reageer op dit artikel