nieuws

Schadelast smartphones wordt ASR veel te gortig

Archief

ASR gaat de almaar stijgende schadelast op inboedelverzekeringen door smartphones en tablets aanpakken. De verzekeraar stuurt voortaan op elke schademelding een reparateur af.

 

Die controleert of de beschadiging overeenkomt met de opgegeven toedracht en herstelt waar mogelijk de schade. Niet meer te repareren apparaten worden uit de roulatie gehaald, om fraude tegen te gaan. ASR spreekt van een "enorme schadelast bij dure huiselektronica", toe te schrijven aan meer en hogere claims voor smartphones en tablets.

 

Eerder constateerde het Centrum voor Verzekeringsstatistiek dat het aantal claims op deze objecten toeneemt direct nadat een nieuwere versie op de markt is gekomen. "Dat vraagt om extra alertheid op onrechtmatige claims", vindt ASR, die tevens ziet dat bij dochter Europeesche de smartphone het meest geclaimde artikel is geworden op de reisverzekering. Het ‘mobieltje’ heeft daarmee de fotocamera van de troon gestoten; de tabletcomputer staat nog niet in de top 10.

 

gemaakt.

Reageer op dit artikel