nieuws

Rob Wagenvoord (Willis) wint VNAB-Award

Archief

Rob Wagenvoord, directeur Special Projects & Corporate Cliënts bij Willis, heeft de VNAB Award 2011 ontvangen. Tijdens het achtste marktdiner van de belangenorganisatie voor de grootzakelijke verzekeringsmarkt  kreeg Wagenvoord de bijbehorende kristallen karaf met inscriptie uitgereikt door VNAB-voorzitter Rolf van der Wal.

Rob Wagenvoord (Willis) wint VNAB-Award

Wagenvoord (midden, naast Willis-ceo Niek Post (links) en Rolf van der Wal kreeg de prijs voor zijn bijdrage aan de verbetering van het imago van de beursmakelaars en daarmee aan het imago van de coassurantiemarkt, met name door zijn werkzaamheden als voorzitter van de Stichting Assurantie Registratie (SAR).
In zijn rede tijdens het marktdiner noemde  VNAB-voorzitter Rolf van der Wal de markt overigens nog steeds 'soft', ook omdat er nog steeds sprake is van voldoende capaciteit, zowel bij bestaande partijen als door toetreding van nieuwe spelers. "De resultaten laten duidelijk een neerwaartse trend zien, door een nog steeds voortgaande druk op de premies. Positief is te constateren dat de kwaliteit van risico's en aandacht voor riskmanagement op peil blijft", aldus de VNAB-voorzitter. De verschillen in resultaten van risicodragers zijn volgens hem niet alleen het gevolg van een verschil in schadelast, maar ook het gevolg van verschillen in de kostenstructuur van risicodragers. "Er is nog geen sprake van een voor verzekeraars aanvaardbaar rendement en dat is op zich een zorgelijke zaak. Het leveren van zekerheid door risicodragers vereist een gezonde balans en een positief resultaat!"

Reageer op dit artikel