nieuws

Risk koopt portefeuille failliet Agena

Archief

Risk Verzekeringen uit Nieuwegein heeft de portefeuille van de in september failliet verklaarde Agena Verzekeringsgroep uit Bussum overgenomen. Het betreft vooral schadeverzekeringen voor een kleine vijfhonderd brancheverenigingen, ondernemingen en ondernemers.

Risk koopt portefeuille failliet Agena

"De nadruk ligt hierbij hoofdzakelijk op bedrijfsmatige schadeverzekeringen en dan met name in de zorgsector, onder andere voor diverse thuiszorginstellingen." Agena had de administratie al uitbesteed aan Risk. Bij het bedrijf werkte naast eigenaren Ad van der Leer en Frits Redeker nog één werknemer.
De polissen zullen worden voortgezet onder de naam Risk Direct.
Het is deze maand al de derde overname voor Risk. Eerder werd de portefeuille gekocht van het eveneens onlangs omgevallen Almeerse kantoor AmstelVoorden (10.000 klanten) en begin deze maand verwierf Risk de portefeuille van Afdo-NCI (Veenendaal). Die omvat ruim zesduizend relaties, vooral maatschappelijke instellingen in de zorg- en welzijnssector. Bij Risk, dat voor 150 kantoren als backoffice fungeert, werken inmiddels meer dan vijftig mensen.

Reageer op dit artikel