nieuws

Provincie wil kosten Chemie-Pack verhalen op De Keyzer Landsadvocaat

Archief

suggereert dat zorgplicht niet is nageleefd De provincie Noord-Brabant onderzoekt in hoeverre de assurantie-tussenpersoon van het afgebrande Chemie-Pack in Moerdijk, De Keyzer Assurantiën in Breda, aansprakelijk kan worden gesteld voor de ontstane schade

Dit, omdat naar het oordeel van de landsadvocaat "de kwaliteit van de verzekeringen dusdanig te wensen over laat, dat gesproken kan worden over het niet goed informeren van Chemie-Pack over de af te sluiten verzekeringen." Dat staat in ‘Statenvoorstel 53/11 A’ van de Commissie voor Ecologie en Handhaving van de provincie Noord-Brabant, dat is vastgesteld op 11 november. "Uit een door de landsadvocaat uitgevoerde analyse is inmiddels gebleken dat verhaalsmogelijkheden via de verzekeraars gelimiteerd zijn. Dit heeft te maken met het maximaal uit te keren bedrag, alsook mogelijkheden van het indienen van schadeposten binnen de voorwaarden van de verzekering. Eén van de uitgangspunten van de aanpak van de brand bij Chemie-Pack is dat er zo maximaal mogelijk wordt ingezet op kostenverhaal", aldus de commissie. Naast kostenverhaal via de verzekeraar wordt nu onderzocht in hoeverre de bedrijven gerelateerd aan Chemie-Pack, de bestuurder van Chemie-Pack én de assurantie-tussenpersoon van Chemie-Pack aansprakelijk kunnen worden gesteld. De totale kosten voor de afwikkeling van de brand worden door de provincie en het Rijk geschat op _ 71,5 miljoen, waarvan _ 38,2 miljoen voor de bodemsanering. Willem de Keijzer van het gelijknamige Bredase assurantiekantoor vindt het ronduit "kwetsend" dat hij in de pers heeft moeten vernemen dat er een onderzoek wordt gedaan naar de activiteiten van zijn bedrijf rond het verzekeren van Chemie-Pack. "Er is hier geen hoor en wederhoor toegepast door de provincie. De aantijgingen zijn ongefundeerd en ik eis dat er rectificaties komen", aldus De Keijzer, die nog in afwachting is van een antwoord van de provincie Noord-Brabant. Opmerkingen: Auteur:LE Datum:14 – 11 – 2011 Bestandsnaam:LE_chemiekeyzer.doc Rubriek:Nieuws Trefwoord:Chemie-Pack, De Keyzer, kostenverhaal

Reageer op dit artikel