nieuws

Productie risicopolissen verdrievoudigd bij Legal

Archief

De recente verlaging van de overlijdensrisicopremies heeft Legal & General geen windeieren gelegd: in oktober is het aantal nieuw gesloten risicoverzekeringen verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Productie risicopolissen verdrievoudigd bij Legal

De zogeheten Lifestyle-tarieven, die voorheen alleen voor mensen met een hoog inkomen of dito vermogen beschikbaar waren, gelden nu voor alle overlijdensrisicoverzekeringen. Bijeffect is dat het gemiddelde verzekerde bedrag is gedaald: voor nieuwe polissen ligt dat 35% lager dan voorheen. Aantallen en bedragen noemt Legal overigens niet.
Het aantal intermediairs met wie wordt samengewerkt, is de afgelopen maand met 13% gegroeid. Een op de drie aanvragen wordt digitaal ingediend. "Vrijwel direct nadat de nieuwe tarieven bekend waren gemaakt, zagen wij intermediairs waarmee wij voorheen nog geen relatie hadden, een samenwerking met ons aangaan."

Reageer op dit artikel