nieuws

Oud-winnaars Leven niet genomineerd in prestatieonderzoek

Archief

Adfiz heeft genomineerden bekendgemaakt voor het winnen van het hernieuwde ‘Prestatie-onderzoek’. Na een afwezigheid van een jaar heeft de branchevereniging het onderzoek hervat, vooral om het intermediair te helpen in de keuze voor verzekeraars (“Welke verzekeraars verdienen een plek bovenin de productschappen?”). De winnaars van de zes categorieën worden volgende week bekendgemaakt.

Oud-winnaars Leven niet genomineerd in prestatieonderzoek

Adfiz-voorzitter Loek Hermans doet dat tijdens de Verzekeringsbranchedag, die dinsdag door zeker 1.800 mensen zal worden bezocht in Utrecht. Aan de verkiezing ligt onderzoek ten grondslag van GfK Panel Services onder honderden intermediairs. Elke categorie telt drie genomineerden.
Bij de levensverzekeraars vallen vooral de namen op van niet-genomineerden. Zo ontbreekt bij Leven Individueel de winnaar van 2009, Onderlinge 's-Gravenhage, in de top 3 (Conservatrix, Erasmus en Legal & General). Allianz, in 2009 winnaar bij Leven Collectief, zit evenmin bij de genomineerden voor 2011; dat geldt wel voor De Amersfoortse, Zwitserleven én Delta Lloyd, in 2009 hier nog hekkesluiter.
In de categorie Schade heeft vaste klant Noordhollandsche van 1816 concurrentie van ASR en Mondial Assistance; hier zijn de nummers 2 en 3 London en Unigarant er niet meer bij. Bij Inkomen zijn dit jaar Movir, Aegon en De Amersfoortse genomineerd en vallen Generali en De Goudse buiten de top 3.
Genomineerden in de categorie Ziektekosten zijn: CZ, ONVZ en Stad Holland. Bij Uitvaart gaat de prijs naar of Ardanta, of Dela of Monuta.

Reageer op dit artikel