nieuws

Oorlog in zorgverzekeringsland

Archief

Zorgverzekeraars zijn een heftige strijd begonnen om de klant op internet, aldus de Telegraaf vandaag. Prijsbrekers maken deze week hun maandenlang geheim gehouden premies bekend via gratis social-media zoals Facebook en Twitter. De eerste internetverzekeraar met een premie van onder de € 70 heeft zich inmiddels gemeld.

Oorlog in zorgverzekeringsland

Terwijl iedereen in Nederland op z’n portemonnee is gaan zitten en grote uitgaven schrapt vanwege de om zich heen grijpende financiële crisis, blijkt slechts vijf procent van alle Nederlanders bereid om hun dure zorgverzekering om te ruilen voor een budgetvariant.
Dit terwijl dat toch al gauw ruim honderd euro per jaar goedkoper is. „Angst voor het onbekende, terwijl daar geen enkele grond voor is”, verklaart Erik Hordijk van vergelijkingsorganisatie Verzekeringssite.nl het gedrag van 95% van zijn landgenoten.
(Telegraaf, pag. 21)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Ook Aegon en ING keken in 2008 in boeken Fortis
(Trouw, pag. 15)
 
ING en SNS schonden deal
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Oud-topman AIG wil schadevergoeding
(Volkskrant, pag. 24)

Reageer op dit artikel