nieuws

Noordhollandsche winnaar Adfiz-onderzoek

Archief

Schadeverzekeraar Noordhollandsche van 1816, uitvaartverzekeraar Dela en zorgverzekeraar Stad Holland kunnen zich opmaken voor een productief 2012. Binnen het intermediair worden zij het meest genoemd als de maatschappijen waarmee meer zaken zal worden gedaan. Dat is een van de uitkomsten van het Prestatie-onderzoek van Adfiz, die voorzitter Loek Hermans dinsdagmiddag heeft gepresenteerd op de Verzekeringsbranchedag.

Noordhollandsche winnaar Adfiz-onderzoek

Aan de uitslag ligt onderzoek ten grondslag van GfK Panel Services onder bijna elfhonderd intermediairbedrijven. Liefst 70% van de intermediairs die een oordeel gaven over de Noordhollandsche zegt komend jaar meer zaken te gaan doen met de maatschappij in Oudkarspel, die met 8,12 het hoogste rapportcijfer scoort van alle verzekeraars.
De nummers 2 en 3 van 2009, London en Unigarant, zijn tot buiten de top 10 teruggevallen. Zij behoren nu bij de vijf verzekeraars waarmee het intermediair juist mínder zaken zegt te gaan doen.
Bij de individuele levensverzekeraars herovert Legal & General de prijs, ten koste van Onderlinge 's-Gravenhage. Onderin verbetert Avéro Achmea zijn score met 0,35, maar is het rapportcijfer 6,43 nog altijd met afstand het laagste van alle individuele levensverzekeraars.
Allianz, in 2009 winnaar bij Leven Collectief, valt ver terug naar de 9e positie onder de pensioenverzekeraars. Zwitserleven wordt hier weer als beste gezien. Bij de inkomensverzekeraars prolongeert Movir de titel. In de categorie Ziektekosten troeft Stad Holland opnieuw ONVZ af, al heeft laatstgenoemde het 'gat' wel verkleind van een half punt tot nog 0,16. Bij Uitvaart gaat de prijs naar Dela, dat Monuta onttroont.

Reageer op dit artikel