nieuws

Noordeloos start met NLG Pensioenservices

Archief

Chaos

Verder richt het onderdeel zich op het overnemen van pensioencontracten van tussenpersonen, die stoppen met pensioenadvies na invoering van WFT Pensioen. De Noordeloos-leden praten op dit moment al met tussenpersonen in hun regio die hun pensioenportefeuille willen afstoten. "Als alle Noordeloos-kantoren zo'n vijftien adviseurs werven, komen wij op een landelijk netwerk van zo'n 150 adviseurs", spiegelt Lacroix voor. "Die bieden wij een verantwoorde oplossing in het belang van hun bestaande en nieuwe relaties."
 
Hij wil haast maken met de invulling van het pensioenplatform. "Er dreigt namelijk een enorme chaos: veel kleine advieskantoren zullen stoppen met pensioenadvies. Voor 1 februari 2012 moeten pensioenadviseurs beslissen of ze al dan niet een pensioenvergunning willen en uiterlijk 1 januari 2014 zullen ze over de juiste opleiding moeten beschikken, anders moeten we op 1 mei van dat jaar hun contracten overdragen", aldus Lacroix. "Veel kantoren gokken erop dat de termijn wordt opgerekt, maar ik vrees dat het een enorme puinzooi kan worden als iedereen tot de laatste seconde wacht."
 
Naast de overdracht van de portefeuilles moet een veel kleinere groep pensioenadviseurs in 2012 ook nog eens 64.000 verzekerde pensioenregelingen gaan aanpassen aan de nieuwe AOW en de pensioenleeftijd, zegt hij.
 
'Digitale Ordner'
Offermans Joosten is het eerste kantoor dat werkt met de door Noordeloos-collega Heinenoord Assuradeuren ontwikkelde 'Digitale Ordner'. VM Deerenberg in Alphen aan den Rijn volgt per 1 december. "Dit is een belangrijke stap in de continuïteit van het programma", zegt Arie van den Berg (Heinenoord). Het programma, bedoeld voor volmachtkantoren, is ook beschikbaar voor niet-Noordeloos-kantoren.

Reageer op dit artikel